WEAREDTRT

Vill du göra bättre affärer: tänk som en designer!

Posted in Nyttigt tips, Omvärldsanalys by wearedtrt on 2010/05/10

Det är Dr Alexander Osterwalder som talar om kreativa affärsmodeller och jag lyssnar och tänker att han menar väl kreatör? Han menar väl att vi ska tänka kreativt? Har jag lust att säga, men jag är tyst och skruvar på mig i min pulpet medan han skämtar om hur tysta vi är. Dr O är klädd i t-shirt eftersom han tappat bort sitt bagage någonstans i askmolnet mellan Toronto och Göteborg, vilket bara gör honom än mer attraktiv och förtroendeingivande. Dessutom verkar han vara schweizare och flashar massor av Apple-prylar som han tydligen haft i handbagaget.

Det visar sig att han menar att vi ska tänka visuellt. Vi (businessgubbarna och –gummorna på IHM-seminariet) ska tänka visuellt, rita och skriva medan vi tänker på hur vi ska utveckla våra affärer. Och viktigare, vi ska ha designerns attityd: ta tid på oss, skissa, pröva och testa många olika affärsmodeller innan vi väljer den rätta. Vi ska arbeta olika specialister  tillsammans, vi ska tala samma språk och vi ska systematiskt och strukturerat ta vara på allas idéer.

Vill du göra bättre affärer? Tänk som DTRT! Vill jag nu hojta, men jag antecknar det bara i mitt fina do-the-write-thing-block. Vill du läsa mina anteckningar? Kolla här: Anteckningar om kreativa affärsmodeller Du kan också kolla på någon av de slide-shows som jag på något vis lyckades ladda upp någonstans här nedanför på wearedtrt ”Business Model Innovation Matters” eller ”10 New Business Models For This Decade”, förslagsvis. Jag skulle ju helst haft den HÄR, men det får bli nästa gång…

Karin

(eftersom jag tränar på detta med blogg så får ni ha överseende med mig och väldigt gärna berätta hur jag egentligen skulle ha gjort det här inlägget – är det t ex bra att separera en del av texten så att man blir tvungen att ladda ner den? .)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: